przejdź do wersji normalnej (graficznej) | Pomorski Zespół Parków Krajobrazowych


Menu


Konstruktywnie i na nowo. O żywieniu i nie marnowaniu na stołówkach. Webinar dla placówek edukacyjnych.

Serdecznie zapraszamy dyrektorów placówek oświatowych, intendentki, urzędników „zarządzających oświatą” i wszystkich, którzy mają wpływ na „całokształt  żywienia zbiorowego” w województwie pomorskim na webinar:

Konstruktywnie i na nowo. O żywieniu i nie marnowaniu na stołówkach.

Webinar dla placówek edukacyjnych.

 

Na webinar obowiązują zapisy: zapisy.ciee@pomorskieparki.pl

W treści maila prosimy o podanie imienia i nazwiska oraz placówki w której Państwo pracują. W tytule: webinar- placówki oświatowe.

Program:

  1. Edukacja żywieniowa i ekologiczna w szkołach i przedszkolach - Aleksandra Jasińska
  1. Czy ograniczanie skali marnowania jedzenia w placówkach edukacyjnych jest możliwe? Przykłady z Pomorskiego i nie tylko - Tomasz Szuba
  1. Dyskusja

Spotkanie będzie trwało ok. 3 godziny. Odbędzie się na platformie zoom, dzień przed wydarzeniem uczestnicy otrzymają link do webinaru.

Projekt „DZIAŁAMY W KLIMACIE” realizujemy dzięki finansowaniu ze środków Wojewódzkiego Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej w Gdańsku. Partnerami wydarzenia są Federacja Banków Żywności, Gdańska Fundacja Wody i Fundacja FunEdu.

Nasi specjaliści

Aleksandra Jasińska, dietetyczka i edukatorka, absolwentka wydziału Nauki o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji na SGGW. Na co dzień zajmuje się koordynowaniem projektów edukacyjnych, w tym dotyczących edukacji żywieniowej w Federacji Polskich Banków Żywności. Posiada doświadczenie w pracy jako dietetyk w przedszkolu publicznym.   

Tomasz Szuba – MBA Uniwersytetu w Minnesocie, szef grupy Venturis HoReCa. Zajmuje się optymalizacją pracy kuchni ze szczególnym uwzględnieniem redukcji marnotrawstwa: czasu, pieniędzy, zasobów. Propagator filozofii kaizen w gastronomii. Twórca systemów IT do monitoringu magazynów, bufetów oraz lepszego planowania produkcji opartego na wskaźnikach zjadalności poszczególnych potraw.

 

#dzialamywklimacie


 

 


Copyright © PZPK, ul. Poniatowskiego 4A, 76-200 Słupsk