A weź to ukiś!, profesjonalny i bezpłatny warsztat dla kucharzy

Data: 10-11-2021

 Tytuł: „A weź to ukiś”, profesjonalny i bezpłatny warsztat dla kucharzy.
Prowadzenie: PIOTR MIŚ SCHROEDER

Miejsce: Akademia Kulinarna K5 w Gdyni,

Czas trwania: 3-4 godziny

Data: 22 listopada 2021 r., godz. 18:00

Organizator: Centrum Informacji i Edukacji Ekologicznej w Gdańsku www.ciee-gda.pl

Współorganizator: Akademia Kulinarna K5

Zapisy: zapisy.ciee@pomorskieparki.pl

Finansowanie: Wojewódzki Fundusz Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej w Gdańsku

A w programie:

  • palona dynia kiszona w miodzie i korzeniach
  • marchewki z chilli i rodzynkami
  • smażony pak choy z sosem vinegret z kimchi i brzoskwiń
  • grzyby kiszone z pastą gojugang
  • ananas kiszony w soli
  • morele kiszone w miodzie z różowym pieprzem
  • creme brulee z kozim serem i fermentowaną borówką

 

PIOTR MIŚ SCHROEDER

chef w: ARCO by Paco Pérez / Trienta y Tres. Doświadczenie kulinarne  zdobywał m.in. w restauracjach Biały Królik, Metamorfoza i Atelier Amaro. Na co dzień propaguje i odkrywa tradycyjne lokalne produkty, tworzy własne przetwory, kiszonki i fermentacje. W bardzo często zmieniającej się karcie serwuje mięso i ryby z Kaszub i Pomorza, sezonowe warzywa oraz zioła i owoce z okolicznych łąk i lasów.

grafika