Marnotrawstwo żywności w Polsce zachodzi na różnych ogniwach łańcucha od produkcji do konsumenta. Wspólnie zastanowimy się jakie są powody i kto głównie odpowiada za straty? Co mówią wyniki badań przedłożone w ramach długoletniego projektu? Sprawdzimy czy Polacy rozumieją terminy "najlepiej spożyć przed..." i "należy spożyć do...". Na koniec pomówimy o perspektywach na przeszłość. Czy zdążymy do 2030 roku*?
Wraz z Federacją Banków Żywności zapraszamy serdecznie na godzinnego live’a na Facebooku, inspirowanego doświadczeniami i przemyśleniami z realizowanego przez Federację projektu PROM (Program Racjonalizacji i Ograniczenia Marnotrawstwa Żywności).
Spotkanie z Moniką Modrzejewską odbędzie się na profilu CIEE w Facebook Live: www.facebook.com/CIEEGdansk
Wydarzenie: https://www.facebook.com/events/232210052315507/
Live jest częścią projektu „DZIAŁAMY W KLIMACIE”, który Centrum Informacji i Edukacji Ekologicznej realizuje dzięki finansowaniu ze środków Wojewódzkiego Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej w Gdańsku. Partnerem wydarzenia jest Federacja Banków Żywności.
#dzialamywklimacie
* nawiązanie do dokumentu ONZ - Agenda 2030